Trots spänningar som blossar bland utvecklare av Bitcoin Cash över protokollets svårighetsalgoritm verkar en annan kedjesplitning osannolik.

Bitcoin Cash (BCH) -samhället är uppdelat om man vill ändra cryptocryptos algoritm för svårighetsjustering, med ett nyligen utvecklat möte som enligt uppgörande avslutades med deltagare som stormar ut ur evenemanget.

Den 4 augusti, Chris PACIA, den ledande utvecklaren av peer-to-peer marknads OpenBazaar och en volontär BCH utvecklare, twittrade att ”flera personer går [de] ut” av mötet som enighet inte uppnåddes över om att göra justeringar Bitcoin Cash svårighetsalgoritm.

Ethereum-grundare Vitalik Buterin twitrade i svar att han inte förstår med BCH-människor „bryr sig så mycket“ med tanke på „din algo är bra som den är“ och lade till:

”Jag kommer att vara ärlig; att vara optimistisk att BCH-utvecklingen skulle förbättras när de fick Craig [Wright] ser definitivt ut som en av mina sämre förutsägelser. ”

Vissa rapporter indikerar att växande spänningar över svårighetsalgoritmen kan leda till ännu en BCH-kedjesplit. Den uttalade australiska BCH-förespråkaren Hayden Otto twitrade : „Jag kommer att hålla fast vid Bitcoin Cash (BCH) -kedjan den kommande kedjedelen.“

Svårigheter algo tvist är „trivial“

Men talar till Cointelegraph, sade Otto att hans tweet var tänkt som ett skämt för att „troll“ de motsatta BCH: s kärnutvecklare „Bitcoin ABC“.

Han spelade ner betydelsen av samhällets oenighet som „en triviell fråga“, men sade också att „fiendens operatörer som poserar som BCH-supportrar“ använder svårighetsjusteringsalgoritmen (DAA) som kilfråga „för att skapa kaos och så divition“ :

„Att byta DAA har blivit en prioriterad fråga av ett fåtal personer som vill stoppa gruvarbetare som spelar den nuvarande DAA genom att byta stora mängder [av] hashrate till och från BCH – vilket resulterar i inkonsekvent blockeringstid för blockering,“ sade han.

„Detta berör egentligen bara personer som deponerar till börser som kräver onödiga mängder bekräftelser för insättningar, men påverkar inte de allra flesta människor som använder BCH i en personlig eller affärsförmåga där 0 bekräftelser är tillräckliga.“

Otto säger att gaffeln är osannolik

Enligt Otto meddelade Bitcoin ABC att en kommande översyn av svårighetsalgoritmen kommer BCH: s nästa planerade uppgradering den 15 november. Men han hävdar att de som drivit för justeringen förblir olyckliga eftersom ABC: s föreslagna uppgradering inte går så långt som „BCHN“ genomförande som de har föreslagit.

Trots oenigheten anser Otto att en splittring av BCHN-kedjan är osannolik och konstaterar att ”BCHN-programvaran inte är allmänt antagen av gruvarbetare” och att dess anhängare ”inte kommer att ha majoritet för att få de önskade ändringarna på uppgraderingsdatumet.”

„De litar nu på“ bevis på sociala medier „taktik i ett försök att övertyga gruvarbetare och företag som driver ABC för att kapitulera och byta till BCHN-programvaran.“

”Just nu är det bara att publicera online, men när det gäller uppgraderingsdatumet tror jag inte BCHN-supportrarna kommer att följa någonting. De kommer att vara en minoritetskedja och en annan split skulle vara katastrofalt för alla som följer minoritetskedjan, ”avslutade Otto.