In een poging om prijzen voor cryptocurrency meer beschikbaar te maken voor het grote publiek, toonaangevende leverancier van handelsoplossingen Cboe Wereldwijde markten is ingesteld om te integreren crypto-indexen in zijn systeem tegen het tweede kwartaal van 2021. Het bedrijf maakte bekend dat het een vennootschap met CoinRoutes, waarmee het gegevens over crypto-indexen, historische gegevens en realtime ticks op crypto-activa zou kunnen delen.

Cboe kan nu RealPrice Data Feed gebruiken

CoinRoutes, een van de toonaangevende softwarebedrijven in New York, heeft een reeks algoritmische handelshulpmiddelen die het gebruikt om digitale activa, derivaten en forex te meten. Het bedrijf heeft ook een innovatief product genaamd RealPrice datafeed dat een handelsmerk is en exclusief voor hen. Deze tool integreert de werkelijke kosten van het verhandelen van specifieke digitale activa onmiddellijk.

Volgens het partnerschap heeft Cboe nu het recht om de RealPrice-datafeed te gebruiken om een ​​crypto-index te bieden die is afgestemd op zijn klantenbestand.

Catherine Clay, de senior vice-president van Cboe, zei dat de samenwerking met CoinRoutes:

„… breng transparantie in de activaklasse en zijn marktmodellen door RealPrice-gegevens te gebruiken om mogelijk indices en tools te creëren die klanten helpen cryptocurrencies beter te begrijpen en hun deelname aan een opkomende markt aanmoedigen.“

Het partnerschap van Cboe kan de volgende generatie indexoplossingen stimuleren

Het hoofd van Global Indices bij Cboe Global Markets, Bruce Traan, heeft gezegd dat het partnerschap tussen beide instellingen het potentieel heeft om een ​​nieuwe set indexoplossingen in te leiden die gebruikers zouden helpen betere handelsbeslissingen te nemen. Hij voegde eraan toe dat de tool van CoinRoute de nodige gegevens voor het bedrijf biedt vanwege de gevoeligheid voor vergoedingen en omvang.

Michael Holstein, de Chief Revenue Officer van CoinRoutes, bevestigde de mening van Bruce door te zeggen dat de bestaande gewogen indices geen rekening houden met factoren zoals de vergoedingen of beschikbare liquiditeit op de crypto-uitwisselingsplatforms. Dit geeft daarom geen goed beeld van het kopen of verkopen van een crypto-activum.

Clay had gezegd dat Cboe voorlopig alleen gegevens zal verstrekken voor „een handvol“ high-cap cryptocurrencies, aangezien de uitrol in drie fasen zal plaatsvinden.

„Ik vermoed dat je in het tweede kwartaal zult zien dat de werkelijke indices uit deze gegevens komen via ons wereldwijde Cboe-indexteam.“

Eerder deze maand had de S&P Dow Jones dat ook bekend gemaakt dat ze in 2021 een crypto-index zullen lanceren.